Nöroloji
Nöroloji, sinir anlamına gelen ‘neuron’ ve çalışma anlamına gelen ‘logia’ kelimelerinin birleşmesinden oluşur. Sinir sistemi, uyarıları beyinden organlara, organlardan beyne ileten teller ve bunların oluşturduğu ağlar olarak tarif edilebilir.
Arapça karşılığı ‘asab’ olması nedeniyle daha önceki yıllarda nöroloji asabiye olarak isimlendiriliyordu. Nöroloji alanında uzmanlaşmış doktor Nöroloji uzmanı ya da nörolog olarak adlandırılırken bu alanda cerrahi işlemleri yapan uzman doktorlar Beyin ve Sinir cerrahi uzmanı olarak isimlendirilir.
Nörolojik Hastalık Belirtileri
Birçok insan şikâyetiyle ilgili hangi bölüme gitmesi gerektiği konusunda tereddütler yaşar. Aile hekimlerine danışırken rahatsızlığı ile araştırmalara girişir. Nöroloji ve nörolojik hastalıklar insanlar tarafından çok fazla bilinmediğinden kimi zaman hastalar çok geç nöroloğa başvurabilmektedir. Bu hastalıklar için nöroloji uzmanına başvurulması gerekebilir:
Baş ağrısı, Baş dönmesi, El-kol ve bacak-ayaklarda uyuşma-kuvvetsizlik, Bayılma, Görme bozuklukları, İstemsiz hareketler, kasılmalar, Dalma atakları, Yürüme bozuklukları, Ellerde titreme, Göz kapağı düşüklüğü, Yüzde uyuşma ve şekil bozukluğu, Unutkanlık, Davranış değişiklikleri, Uyku bozuklukları, Felç durumları Bel ve boyun ağrıları.
Nörolojik Muayene
Doktorunuzun Nörolojik bir hastalıktan ya da bozukluktan şüphelenilmesi durumunda öncelikli olarak hastanın ayrıntılı öyküsü alınır ve fizik muayene yapılır. Gerekli olması durumunda Bilgisayarlı tomografi (BT), Elektroensefalografi (EEG), Elektromiyografi (EMG), Manyetik rezonans görüntüleme (MRG) ya da Pozitron emisyon tomografi (PET) gibi görüntüleme testlerinden de yararlanılabilir.
SP Fizyoterapinin Nörolojik Alanda Hizmeti:
Doktorunuzun (Nöroloji, Noröşirürji) teşhis konulduktan sonra Fizyoterapi önerildiği takdirde kliniğimize başvurabilirsiniz.
Hizmet Çeşitlerimiz
- Serebral Palsi
- Felç
- Multiple Skleroz
- Parkinson
- Spinal Kord Yaralanmaları
- Pediatri
- Konuşma ve Dil
- Ergoterapi
- SVO